Galgestrømstien - Fortidens luftskibe spøger

Ekcersergården var kaserne og gasværk for Zeppelinbasen i Tønder under Første Verdenskrig. Senere var her kaserne og militær forlægning indtil nedlæggelsen i 2002. Museet fortæller historien om zeppelinbasen i Tønder under Første Verdenskrig. Her er nu også Garnisonsmuseum for Tønder Kaserne. Efter krigen blev hangarer og gasværk demonteret, men de vældige fundamenter af zeppelinhallerne, en flyhangar samt en række øvrige bygninger og andre levn findes endnu og der arbejdes aktivt på at bevare historien her.
Zeppeliner L30 Dette luftskib var det første med sidegondoler og var det mest succesrige luftskib i den første verdenskrig. L30 var stationeret i Tønder i foråret 1917, men blev taget ud af tjeneste den 17. nov. samme år. I 1920 blev det skilt ad og udleveret til Belgien som krigsskadeerstatning. Senere blev det hugget op. Gondolerne og andre dele fra L30 kan i dag ses på Luftfart Museum i Bruxelles.
Zeppeliner på vej ind i dobbelthangaren ‘Toska’. Hangarerne ‘Tobias’ og ‘Toni’ ses til venstre sammen med mandskabsbarakkerne. Resterne af hangarerne kan i dag ses i Soldaterskoven nord for Tønder (pink prik på kortet).
Tønder-baserede L20 strandede ved den norske kyst nær Stavanger den 3. maj 1916.